I sitt andre løp i Rally X Nordic, leverer Henrik en fantastisk innsats, og kjører inn til en imponerende 3. plass!

Henrik og teamet ankommer Westombanan i Arvika, Sverige, fredag 02.Juni. De setter camp og starter med klargjøring av bil før årets 2. løp i Rally X Nordic.

Kvalifisering:
Under løpet i Arvika går alle løpene lørdag, noe som gjør dagen ekstra hektisk. Lørdag morgen starter med trening, hvor Henrik setter andretid på første pass, på en bane han aldri har kjørt før. I kvalifiseringsrundene gikk det både opp og ned. I første kvalifisering får Henrik tredjetid totalt, men i andre kvalifisering "smeller" det. Henrik står i midten av feltet og alle førerne får en veldig lik start . De kriger om å komme først inn i første sving. Henrik står på bremsene for å unngå smell, men er for sent ute og blir presset fra begge sider. Krasjen fører til at både Henrik og teamkompis William Nilsson må bryte kvalifiseringen. 

Det blir en ekstremt hektisk halvtime for å få satt bilen sammen og klar til neste og siste kvalifisering. Med en fantastisk innsats fra "JC RaceTeknik" og flere hjelpende hender, blir bilen akkurat klar til tredje kvalifiseringsrunde. Henrik gjennomfører en god kvalifisering, og ender opp med startspor 4 i semifinalen.

Finaler

I semifinalen går det mer Henriks vei. Det begynner å regne når de står klare på startplaten, og Henrik trives på regn! Han kjører seg opp fra fjerde til andreplass, og sikrer seg startspor nr.4 i finalen!

I finalen tar regnet seg opp og alle er over på regndekk. Nå er det såpeglatt på banen, og det er så godt som ingen sikt for de som ikke ligger fremst. På grunn av forholdene blir det mye feilberegninger og action i finalen, men til tross for utfordrende forhold, kjører Henrik seg opp til en knallsterk tredjeplass, og sesongens første pallplassering er dermed et faktum! Førere fra Henriks team, "JC RaceTeknik", tar alle tre pallplassene denne dagen.

Vi gratulerer Henrik med pallplassering, og gleder oss allrede til neste løp som er allrede om to uker i Stockholm (16/17. juni)!

 

Mesterskapstabellen i RallyX Nordic

Supercar Lites:
1. William Nilsson, 49 p
1. Sondre Evjen, 49 p
3 Simon Olofsson, 47 p
4. Henrik M Krogstad, 42
5. Viktor Johansson, 35 p
6. Thomas Holmen, 29 p
7. Glenn Haug, 20 p
8. Stein Frederic Akre, 19 p
8. Vasily Gryazin, 19 p
10. Hampus Rådström, 18 p