Hos Vestlandske-Auto får du sommerdekk som er blant de aller, aller beste i den store dekktesten til NAF og Motor.

18 sommerdekk i forskjellige prisklasser er testet og konklusjonen er at dyrest fortsatt er best. Dekkene som Vestlandske Auto leverer – Continental PremiumContact 5 - er kårets til testens nest beste, hårfint bak Nokian Hakka Blue 2.

Det er først og fremst ved kraftig bremsing og på våt veibane at kvalitetene på sommerdekkene får stor betydning.  

Det beste på tørt føre
Om Continental heter det at dekket er et av de beste på tørr asfalt og de støyer lite. Mot vannplaning er prestasjonen gjennomsnittlig, men dekket får mye skryt fra testerne for god og sikker kjørefølelse.

Dekken har vært testet for bremsing på våt asfalt, vannplaning, kjøregrep på våt asfalt, kjørefølelse på våt asfalt, bremsing tørrasfalt, kjørefølelse tørr asfalt, støy og rullemotstand.

Her kan du lese alt om testene hos NAF og Motor.

Store forskjeller
Det er svært store forskjeller på de beste og de dårligste dekkene i testene. På vår asfalt er det for eksempel en forskjell på over seks meter i bremselengde. Ved vannplaning mistet et billigdekk grep allerede ved 65,1 km/t med det beste klarer 79.7 km/t.

Er du på jakt etter lavbudsjettdekk finnes det et par hederlige unntak i testen. Både Kenda og Linglong klarer seg bra og er et langt bedre alternativ enn gamle, slitte sommerdekk.

Har ekspertisen
Trenger du nye dekke så har Vestlandske-Auto vi ekspertisen som hjelper deg å gjøre de gode valgene og finne de rette sommerdekkene.

- Vår klare anbefaling er å investere i et skikkelig dekk. Det er stor forskjell på kvaliteten, ifølge delesjef Geir Helge Nes.

De rimeligste dekkene har ofte lengre bremsestrekninger, støyer mer, slites raskere og er dårligere til å hindre vannplaning – slik det også klart går frem av sommerdekktesten til NAF og Motor.

Handler om sikkerhet
- Du får svært ofte det du betaler for. Dekkenes egenskaper varierer stort - også i forhold til sikkerhet, sier Geir Helge.

Mønsterdybde
Selv om kravet til mønsterdybde er 1.6 millimeter, anbefales minimum tre millimeter mønster på sommerdekket. Dybden og mønsteret er helt avgjørende for et godt veigrep, evnen til å lede vekk vann og alt i alt din sikkerhet.