Bilbransjen i Norge er i stor endring, og de siste årene har det vært en sterk konsolidering blant forhandlerne. Nå blir Årø Bilsenter AS i Molde en del av Auto 8-8

Årø Bilsenter, tidligere Bussbygg Bilsenter startet med salg av NSU i 1960, og ble etablert som eget bilsenter på Årø fra 1975. Helge Harstad startet egen bilforretning i 1993, og overtok eierskap og ledelse i Bussbygg Bilsenter, senere Årø Bilsenter i 2003. Selskapet har opp igjennom hatt flere agenturer, de siste årene har porteføljen bestått av Hyundai, Renault og nå Suzuki. Harstad investerte i 2016 i en total ombygging og utbygging av anlegget på Årø, og dette fremstår nå som topp moderne med beliggenhet like ved flyplassen og profilering mot innfartsveien til Molde.

 Auto 8-8 konsernet har med basis i T. Sildnes Bil AS på Eide samlet til sammen 8 tradisjonsrike bilselskaper med opptil 100 års historie under samme eierskap. Konsernet har fra før butikker i Kristiansund, Eide, Molde, 2 i Ålesund, Førde og Florø, og vil altså nå få butikk nr 2 i Molde. Bilmerker som representeres er Ford, Nissan, Hyundai, Mazda, Mitsubishi og nå Renault og Suzuki. Salget for 2019 var på ca 2500 biler og omsetning på nesten 800 mill. Antall ansatte er i dag 160 og øker nå til  173.

 

Konsernleder Terje Sildnes i Auto 8-8 uttaler følgende: «Årø Bilsenter passer godt inn i vår fremtidige strategi, da vi fra før har satset med Hyundai både i Kristiansund, Førde og Ålesund. Renault og Suzuki blir også et fint tilskudd i merkeporteføljen. Vi har stor tro på vårt prosjekt med å utvikle en lokaleid kjede som motvekt til de store nasjonale og nordiske aktørene som dominerer bilmarkedet i Norge etter hvert. Årø Bilsenter består av en flott gjeng på 13 dyktige ansatte som vi nå ønsker velkommen med på Auto 8-8 laget».

På spørsmål om det er vemodig å selge sier Helge Harstad: «Selvsagt er det vemodig å selge et livsverk, men det er en tid for alt. Jeg er blitt en voksen mann, og kan nå tenke meg mere fritid. Jeg har en tid vurdert flere muligheter, men endte opp med å selge virksomheten. Valget falt på         Auto 8-8. De er lokale og har bygget seg opp stein på stein slik som oss. Jeg tror de vil ta godt vare på ansatte og kunder videre fremover, og akkurat det har vært veldig viktig for meg.»

Navnet på selskapet blir etter overtakelsen Auto 8-8 Årø AS

Kontaktinfo:

Konsernleder Auto 8-8: Terje Sildnes, mobil 911 25880, terje@auto8-8.no