Vi gratulerer Henrik Krogstad med en flott tredjeplas i sitt første RX2 løp!

Pallen for Krogstad i Mettet, Belgia!

Etter en hektisk helg med god fart og noe uflaks kjører Henrik til slutt inn til en sterk tredjeplass i sitt alle første RX2 løp. 

Henrik trekker dårligste startspor i kvalifiseringen, men får en god start. Fem biler vil gjennom første sving samtidig og Henrik kjører seg opp til tredjeplass.
Når bilen foran går inn i jokersporet, er Henrik oppe på andreplass og prøver å kjøre inn tiden. Henrik går i jokeren på siste runde og kommer i mål som nr tre, rett bak andreplassen. 
Henrik ender med femtetid totalt i første kvalifisering, men viser at han har farten inne med å sette dagens beste rundetid! 

Andre kvalifiseringsrunde:

Henrik får en kjempestart fra spor 5 og går ut av første sving som nr 2, men har litt for stor fart for neste sving, og havner ut i løsgrusen. Her mister han et par plasseringer og blir sendt i jokeren på første runde. Henrik får kjøre fritt videre og starter opphentingen! Han går tilslutt i mål som nr tre, 5 hundredeler bak russeren Gryazin på andreplass og et knapt sekund bak Gundersen på førsteplass. Farten er virkelig inne og Henrik setter nok en gang raskeste rundetid!

Trøbbel i tredje kvalikrunde:

Henrik får en god start på tredje kvalifiseringsrunde, men inn i første sving så stopper bilen. Henrik får start igjen, men den stopper igjen kort tid etter. Dette fortsetter gjennom hele heatet, men Henrik klarer å halte seg til mål for å sikre poeng, dog med dårligst tid av alle i Q3. Det skulle vise seg å være en ødelagt sensor som skapte problemer, noe mekanikerne heldigvis ordnet raskt.

Siste kvalikrunder:

Henrik starter i tredje posisjon i første heat i 4. kvalifiseringsrunde. Han er litt uheldig i starten, og kommer ut som nr.2 og havner bak en noe uerfaren sjåfør.
Henrik forsøker flere ganger å komme forbi, men blir hindret gang på gang. Han vinner tilslutt heatet, men får totalt 9.beste tid i Q4 og en 8.plass sammenlagt i kvalifiseringen.

Finaler:

Semi-finale:

Henrik står på andre rekke i fjerde startspor i søndagens semifinale.Han får en bra start, men velger å legge seg på bremsen og går inn som nummer fire i første sving. Han går i joker på andre runde og kommer ut foran to førere som allerede har tatt jokeren. Henrik kjører fenomenalt bra nå, og kommer lenger og lenger opp i feltet. På nest siste runde går siste bil i jokeren. Nå ligger Henrik fremst!

Etter langstrekken har Henrik mye dugg på ruten og bommer på en innbremsing og kommer dermed på utsiden av en banemarkeringen. Han fullfører runden og kommer til mål som P1. Det var lenge spenning rundt hendelsen på siste runde, og om det ville gi Henrik tidsstraff eller i verste fall diskvalifisering. Juryen endte opp med å gi en advarsel, siden han hverken vant noe på det, eller hindret andre førere. Dermed er Henrik klar for finale, med startspor i første rekke!

Finale:

I finalen sarter Henrik i første rekke, i spor nr to. Han får en bra start og legger seg taktisk inn bak første mann, Gryazin. Fra andre rekke kommer Finnen Kalliomaki med stor fart bakfra, og torpederer Gryazin rett av banen. I kaoset finner Henrik en luke og prøver å komme klar ulykken, men det er flere som tenker det samme. Henrik får da en smell i høyre bakhjul som resulterer i et knekt stag. Bilen blir veldig nervøs under bremsing som følge av dette. Dette gjør at Henrik må være veldig forsiktig så han ikke mister kontroll på bilen. Henrik mestrer dette fantastisk bra, klarer å komme inn til en sterk tredjeplass!

England neste!

Nå er det bare to uker til neste løp, som befinner seg på selveste Silverstone, i England! 
Stay tuned! Henrik går alltid for gull!!