Henrik Krogstad kjørte inn til en imponerende fjerdeplass i sin RallyXNordic debut 22. april!

Det er fredag 21. april, og Henrik og teamet har akkurat ankommet Grenland Motorsportsenter for sesongens første løp!
Med påskens testdager friskt i minnet, finner Henrik fort farten under treningen. Han avslutter siste treningsrunde bare 0,3 sekunder bak dagens raskeste. Et godt grunnlag for løpsdag dagen etter.

Løpsdag
Lørdag 22. april skjer det mye. Dagen starter med oppvarming og klargjøring av bil før kvalifiseringsrundene starter.
Henrik gjør en god figur i kvalifiseringen og kjører seg opp til beste startspor, eller "Pole Position", i semi-finalen!

Dramatikk

Når bilen skal kjøres frem for semifinale, oppdager Henrik at motoren trøbler. Det er ikke tid til å få reparert bilen, og Henrik er tvungen å stille til start med manglende motorkraft! Det blir tøft for Henrik å henge med når motoren trøbler, og konkurrentene drar raskt i fra. Dramatikken i semifinalen er derimot på langt nær over. Tre biler kolliderer og blir stående i banen. Dette resulterer i rødt flagg, som betyr omstart for de gjenværende bilene. Dermed er det bare tre biler igjen til start og Henrik er sikret finaleplass om han klarer å halte seg til mål. Denne gangen går løpet uten sammenstøt, men teamkamerat William Nilsson får problemer med girkassen, og dermed kan Henrik, med defekt motor, krabbe seg inn til 2.plass!

Til finale!
I finalen står Henrik i startspor nr.3, et godt utgangspunkt, men han får en litt treg start som gjør at han går ut av første sving på en 4.plass. Underveis i finalen så kniver henrik godt for å holde plasseringen, og klarer å kjøre seg inn til en imponerende 4. plassering i sin RallyXNordic debut!


Håpet og målet var pallplassering, men Henrik og teamet har lært mye og er mer en klar for fortsettelsen!
Henrik ligger nå på en foreløpig 3.plass sammenlagt i mesterskapet og har planer om å klatre både der, og på de enkelte løpene.

Neste løp blir "Eliteracet" på Bjorli, som er et Bilcross-løp. 130 biler stiller til start i samme klasse, og bare èn går ut som vinner!

Neste RallyX Nordic løp er 03.Juni i Arvika i Sverige.

Vi ønsker Henrik lykke til videre i sesongen!