Helgen 12-13 mai er det sesongstart for Henrik Krogstad i Belgia!

Under fjorårets sesong kjørte Henrik i den Skandinaviske serien Rally X Nordic for det svenske teamet JC Race Teknik. I sin første sesong i RallyXNordic tok han en sterk pallplassering i sammendraget.

I år står Henrik på startstreken i den internasjonale serien RX2, med samme bil som i fjor, og også i år kjører Henrik for JC Race Teknik.

Første løp i sesongen 2018 går av stabelen i Belgia, og Henrik og teamet er allerede på plass for klargjøring av bil og fører, samt pressekonferanser og andre ting som hører med i forkant av sesongstart.

RX2:
RX2 serien er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien "World RX", hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer!

Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX. 
Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross.
I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK.

Oppkjøring:

Henrik var for noen uker tilbake i Frankrike for årets første test. Her tilbragte han og teamet et par dager på banen Loheac for å «fintune» bilen til Henriks optimale «oppsett», og for at Henrik skal få tilbake fartsfølelsen i kroppen før sesongstart. 

Helgen 5-6 mai ble det arrangert gokartløp hjemme på Sunnmøre, på Ålesund Kart Ring. Her bestemte Henrik seg for å stille til start i klassen X30 som en generalprøve før det hele «braker løs» i Belgia. Henrik fikk lånt en gammel gokart av en kamerat og endte på en fin andreplass i dette løpet. En grei start på årets motorsportsesong, men i helgen håper vi at Henrik klarer å klatre helt til topps på pallen! 

For nærmere oppdatering, følg med på Facebooksiden "Henrik Krogstad" (Idrettsutøver).

NB! Finalen i helgens løp blir sendt på NRK1, Søndag 13. Mai. Sendingen starter klokken 14:00.